In Powerpoint Presentaties deel ik mijn passie voor het hooggebergte en de unieke cultuur van de bergvolkeren in Tibet en de Himalaya-regio. Ik geef ook lezingen over Noorwegen, zoals mijn 3000 km solotocht door de Noorse bergen.

Via woord en beeld probeer ik de essentie van de bergwereld te vangen. In mijn lezingen neem ik de aanwezigen mee naar de ziel van het landschap om een connectie te maken met de ongetemde wildernis. De levensverhalen van de bergbewoners geven dieper inzicht in wat hen drijft en die verhalen laten mij met andere ogen naar de omgeving kijken. Mijn bergtochten zijn een fysieke en spirituele reis. Alleen wie op eigen kracht de bergen betreedt, is er ook werkelijk geweest. Dan word ik van toeschouwer deelnemer en kan ik de veerkracht en de kwetsbaarheid van de bergen en de bevolking delen.

Wandelend, klimmend of op de fiets. In de Himalaya maakte ik alle seizoenen mee en het voelt als tweede thuis. Met de foto’s en mijn verhalen kan ik de vele liters boterthee niet laten proeven, maar wel de sfeer in rokerige keukens en nomadententen, in mystieke tempels waar monniken en nonnen gebeden opzeggen, of tijdens wervelende maskerdansen. De heilige bergmeren, geplooide rotswanden en gekartelde bergpieken zijn als een blik in een open geologieboek. Via inspirerende verhalen en beelden wordt het dagelijks leven in een vaak mensonvriendelijke omgeving getoond en hoe mensen hun dromen waarmaken.

  • In de lengte, 3000 km solo door de Noorse bergen
  • Chamlang, de eerste Nederlandse vrouwenexpeditie
  • Tibet, veerkracht van een bedreigde cultuur
  • IJstocht over de bevroren Zanskar-rivier
  • Sterke vrouwen in de Himalaya – leven in de hooggebergtewoestijn Ladakh
  • Fietsen op 5000 meter in de Indiase Himalaya
  • Vrouwen in Boeddha’s Bergen
  • Lopen in het land van de Sami

Kijk bij Nieuws of ik binnenkort een lezing geef.

Voor wie?

Ik verzorgde lezingen voor musea (zoals het Museon in Den Haag en Wereldmuseum Leiden), voor vrouwengroepen, buurthuizen, boeddhistische centra, boekwinkels, serviceclubs, de NKBV. De lezingen zijn voor een volwassenen publiek, maar op aanvraag geef ik eveneens lezingen voor kinderen en jongeren.

Neem voor boekingen en informatie contact op via Contact.