• De schreeuw om vrijheid

De schreeuw om vrijheid

14 mei 2013

Kirti Rinpoche over de zelfverbrandingen in Tibet. Bij het Kirti-klooster in Oost-Tibet vond een groot aantal zelfverbrandingen plaats als reactie op de mensenrechtenschendingen in Tibet en de voortgaande Chinese repressie.

Maart 2013 had ik een bijzondere logee: Kirti Rinpoche. Op uitnodiging van International Campaign for Tibet bezocht hij zes Europese landen en was hij hoofdgast bij een massale internationale Tibet-manifestatie in Brussel.  In Nederland gaf hij een lezing en diverse interviews.

Mijn artikel over Kirti Rinpoche, 'De schreeuw om vrijheid', staat in BoeddhaMagazine nummer 71, zomer 2013.

Lees het interview De schreeuw om vrijheid

Meer info over BoeddhaMagazine op https://www.milinda-uitgevers.nl/asoka/vorm__leegte_nummer/3254/boeddhamagazine-71