• Lezing Museum Volkenkunde Leiden op 24 november 2013

Lezing Museum Volkenkunde Leiden op 24 november 2013

24 jun 2013

Zondag 24 november 2013 geef ik bij de MuseumJeugdUniversiteit de lezing 'Reis je mee naar de Himalaya?'. Ga mee met een ijzige tocht naar het bergdorp Lingshed over de bevroren Zanskar-rivier. Locatie: Museum Volkenkunde Leiden, Steenstraat 1, 2312 BS Leiden. Tijd: 10.30 - 11.30 uur.

Het Rijksmuseum Volkenkunde Leiden organiseert twee maal per jaar een lezingenserie voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Ik geef een powerpoint presentatie over het afgelegen bergdorp Lingshed in het noordwesten van India. Hoe (over)leven de mensen daar tijdens de barre winter? Als een dikke laag sneeuw de passen bedekt, is het dorp alleen bereikbaar via een gevaarlijke, maar sprookjesachtige, tocht over de bevroren Zanskar-rivier.

Kijk bij Foto's  naar een impressie van deze ijstocht en het dagelijks leven in Lingshed.

Meer info op www.volkenkunde.nl/node/174