• Lezing Museum Volkenkunde Leiden op 27 november 2016

Lezing Museum Volkenkunde Leiden op 27 november 2016

10 nov 2016

Zondagochtend 27 november 2016 geef ik bij de MuseumJeugdUniversiteit de lezing 'Hoe overleef je als je bent ingesneeuwd?'. Locatie: Museum Volkenkunde Leiden, Steenstraat 1, 2312 BS Leiden. Tijd: 10.30 - 11.30 uur

Het Rijksmuseum Volkenkunde Leiden organiseert een lezingenserie voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Ik geef een powerpoint presentatie over het afgelegen bergdorp Lingshed in het noordwesten van India. Hoe (over)leven de mensen daar tijdens de barre winter? Als een dikke laag sneeuw de passen bedekt, is het dorp alleen bereikbaar via een gevaarlijke, maar sprookjesachtige, tocht over de bevroren Zanskar-rivier.

Voor meer informatie: www.museumjeugduniversiteit.nl/overzichtspagina/view/museum/41

Kijk bij Foto's naar een impressie van deze ijstocht en het dagelijks leven in Lingshed.