De Dutch Foundation for Ladakhi Nuns bestaat 12,5 jaar en organiseert op zondag 22 november haar jaarlijkse Ladakh Festival. De opbrengst van het festival is voor educatieve projecten voor boeddhistische nonnen in Ladakh.
Erica Terpstra opent het festival.
Tevens de Nederlandse premiere van de indringende en soms hilarische film van Alfredo Covelli ‘With real stars above your head’ over de nonnen in Nyerma en MS.

Ladakh is een hooggebergtewoestijn in Noordwest India, waar het Tibetaans Boeddhisme een belangrijke plaats in neemt. De nonnen hadden eeuwenlang een achtergestelde positie ten opzichte van de monniken. Ze werden als hulp in de huishouding ingezet, werkten voor monniken of zelfs in zware beroepen zoals wegarbeidster. Sinds een aantal jaar is daar verandering in gekomen en zijn de nonnen bezig met een inhaalslag. Ook zij hebben recht op een hogere geestelijke opleiding en nonnen krijgen een zichtbare plaats in de maatschappij, bijvoorbeeld als dokter of lerares.

De Dutch Foundation for Ladakhi Nuns steunt deze nonnen. Kijk op onze website www.ladakhnuns.com hoe u een bijdrage kunt leveren.
Ladakh Festival Bergen Verzetten
Plaats: Trefpunt ‘t Trionk, Van Oosten de Bruijnstraat 60, 2014 VS Haarlem
Tijd: van 11.00 tot 17.00 uur
Entree: € 15,00