De Dutch Foundation for Ladakhi Nuns organiseert in Zuidhorn op zondag 6 november haar jaarlijkse Ladakh Festival met lezingen, films, muziek, workshops, hapjes en verkoop van o.a. Tibetaanse sieraden en boeddhabeelden. De opbrengst van het festival is voor educatieve projecten voor boeddhistische nonnen in Ladakh.

Ladakh is een hooggebergtewoestijn in het uiterste noordwesten van India, waar het Tibetaans boeddhisme een belangrijke plaats inneemt. De nonnen hadden hier eeuwenlang een achtergestelde positie ten opzichte van de monniken. Ze werden als hulp in de huishouding ingezet, werkten voor monniken of zelfs in zware beroepen zoals wegarbeider. Sinds een aantal jaar is daar verandering in gekomen en zijn de nonnen bezig met een inhaalslag.  Ze krijgen steeds meer een zichtbare plaats in de maatschappij, bijvoorbeeld als dokter of lerares. Ook zij hebben recht op een hogere geestelijke opleiding.

De Dutch Foundation for Ladakhi steunt deze nonnen. Kijk op onze website www.ladaknuns.com hoe u een bijdrage kunt leveren.

Ladakh Festival ‘Samen Sterk’

Plaats: Klein Hanckema, Kerkstraat 14 in Zuidhorn

Tijd van 11.00 tot 17.00 uur

Entree: 15 euro