Sterke vrouwen uit Iran, Ladakh, Oost Turkestan en Tibet – Uitverkocht

De levensverhalen van vier fascinerende vrouwen die zich, niet zonder gevaar, inzetten voor het welzijn van anderen. Hoewel de vrouwen uit verschillende landen komen, zijn veel van hun ervaringen en gevoelens universeel en cultuuroverschrijdend. Myra de Rooy gaat op zoek naar hun verleden en krijgt inzicht in de drijfveren, passies, angsten en dromen van deze eigenzinnige en krachtige vrouwen.

De politieke activiteiten van de Iraanse Azar hebben consequenties voor de rest van haar leven. Ze ontvlucht met haar baby haar land en bouwt een nieuw bestaan op. Boerendochter Dolma Tsering uit de Indiase Himalaya loopt van huis weg en richt de eerste vrouwenorganisatie van Ladakh op. Rebiya Kadeer, moeder van elf kinderen, wordt van wasvrouw miljonair. Daarna zet de Oeigoervrouw zich in voor haar volk en wordt zij China’s staatvijandin nummer één. De jonge Tibetaanse non Phuntsog Nyidron wordt na een vreedzaam protest vijftien jaar gevangen gezet in de beruchtste gevangenis van Tibet.

Geoloog Myra de Rooy is naast schrijver en fotograaf ook bergbeklimmer. Zij maakte vele solotochten in afgelegen berggebieden. Haar betrokkenheid en kennis en haar vriendschap met de vier vrouwen maken dit een uniek en oprecht boek, waarin reisverhalen verweven zijn met levensverhalen.

Eindhoven november 2014
DATO
ISBN: 978 94 6226 093 1 | NUR 745

€ 29,95 (er zijn geen extra verzendkosten)